БЕЛГРАД 8-ми Март

БЕЛГРАД НОВИ САД – СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 04–06.03.2022 / 11–13.03.2022   БЕЛГРАД: Сместен на вливот на реката Сава во Дунав, град со богата историја. НОВИ САД: Сместен на реката Дунав, познат по Петроварадинската тврдина. СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: Меѓу Фрушка гора и Дунав со своите градби со непроценлива историска вредност која ја чува богатата ризница на српската култура и духовност. 04/11.03.22 Поаѓање во 00.15 ч, преку граничниот премин Табановце со попатни одмори. Пристигнување во Белград во утринските часови, разгледување на градот со  локален водич: плоштадите Теразије, Славија, храмот Св. Сава, булеварот и…

Read more