Home Blog Uncategorized ИСТАНБУЛ 8-ми Март

ИСТАНБУЛ 8-ми Март

ИСТАНБУЛ   8-ми Март   

                      

0307.03.2022 / 1014.03.2022

Истанбул е единствен град во светот сместен на два континента Европа и Азија, чија историја започнува пред 2600 години. Истанбул ги чува скапоцените богатства на трите империи.Тоа е голем космополитски центар каде што се спојуваат исток и запад.

03/10.03.22 Поаѓање на групата во 16 ч, преку Бугарија или Грција, ноќно возење со попатни одмори.

04/11.03.22 Пристигнување во Истанбул во утринските часови, сместување во хотел во центарот на Истанбул. Слободно време за одмор и шопинг во Капали и Аксарај Чаршија. Нокевање.

05/12.03.22 Појадок. Организирано панорамско разгледување на градот со локален  водич: Хиподромот, Султанахмедовата (Сината) џамија, Патријаршијата, мостот Галата, , мостовите на Босфорот – посета на Азискиот дел – Чамлиџе за панорамски поглед на Истанбул, Римскиот аквадукт, Аја Софија со влез и Топкапи музејот-само во двор. Посета на споменикот на Ататурк на плоштадот Таксим-слободно време на најпознатиот плоштад, кој е место за сите јавни собири, со пешачка улица со ресторани, барови и продавници за шопинг.Низ пешачката зона минува познатиот стар трамвај. Ноќевање.

06/13.03.22 Појадок. Факултативно крстарење со брод по Босфорот, како и факултативна посета на дворецот Долмабахче палатата-последна резиденција на Отоманската Империја. Потоа посета на трговскиот шопинг центар ФОРУМ во кој се наоѓа аквариумот Turkuazzoo (можност за негова посета).Поаѓање за Македонија преку Бугарија или Грција, ноќно  возење со попатни одмори.

07/14.03.22 Пристигнување во Македонија во раните утрински часови.

 

ЦЕНА: 5500 денари (89eur)

 

Во цената е вклучено:

– автобуски превоз на дадената релација според протоколот за превоз

– 2 ноќ/појадок во хотел  Гранд Вашингтон со 4* во Лалели – центарот на Истанбул

– разгледување на Истанбул со локален водич:со посета на Азискиот дел,плоштадот Таксим,влез во Аја Софија,Патријаршијата и Сината Џамија,Хиподромот…

– организација и придружник на патувањето

 

Во цената не е вклучено:

– патничко здравствено осигурување – задолжително – (200 денари)

– крстарење со брод по Босфорот – (20 еур)

– факултативна посета на палатата Долма Бахче со водич -(25 еур)

– влезници за други културно историските споменици

 

Напомена: Краен рок на пријавување до 25/28.02.2022г.                                                                                                                                                                                                                                   

Share:

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.