БУКУРЕШТ 8-ми Март

БУКУРЕШТ ДРАКУЛА ТУРА (Трансилванија – Романија)   10.03.22 Поаѓање за Букурешт во 17 ч со автобус преку Софија, Русе. Ноќно возење со попатни одмори. 11.03.22  Пристигнување во Букурешт во утринските  часови, кој често го нарекуваат „Мал Париз„. Разгледување на Букурешт со водич: Патријаршијата, Парламентот, Плоштадот на револуцијата, Кралската Палата, Универзитетот, Палатата на Правдата, Триумфалната Порта,архитектонскиот комплекс Куртија Веке најстариот дел од Букурешт – кој во средината на XV век го подигнал познатиот Влашки владар Влад Тепеш – Дракула. Сместување во хотел. Слободно попладне. Ноќевање.                                                                                                                              12.03.22 Појадок. Факултативен…

Read more

БЕЛГРАД 8-ми Март

БЕЛГРАД НОВИ САД – СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 04–06.03.2022 / 11–13.03.2022   БЕЛГРАД: Сместен на вливот на реката Сава во Дунав, град со богата историја. НОВИ САД: Сместен на реката Дунав, познат по Петроварадинската тврдина. СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: Меѓу Фрушка гора и Дунав со своите градби со непроценлива историска вредност која ја чува богатата ризница на српската култура и духовност. 04/11.03.22 Поаѓање во 00.15 ч, преку граничниот премин Табановце со попатни одмори. Пристигнување во Белград во утринските часови, разгледување на градот со  локален водич: плоштадите Теразије, Славија, храмот Св. Сава, булеварот и…

Read more