СПЛИТ 8-ми Март

СПЛИТ ДУБРОВНИК – ШИБЕНИК – МАКАРСКА – ТРОГИР – КРКА – НЕУМ   10.03.2022 Поаѓање од пред агенција во 18.00 часот со туристички автобус, преку Албанија, Црна Гора за Хрватска, ноќно возење со попатни паузи. 11.03.2022 Утрото пристигнување во Ц. Гора: Св. Стефан, Будва па преку Тиват со траект се преминува Бока – которскиот залив, па Херцег Нови, се оди према Дубровник- Хрватска.Предпладне пристигнување во Сплит, разгледување на Сплит со локален водич: Диоклецијановата Палата, Катедралата на Свети Дује, плоштадот, Променадата – Рива… Сместување во хотел.Слободно попладне во центарот на Сплит. Ноќевање. 12.03.2022…

Read more

БУДВА 8-ми Март

БУДВА – ЦЕТИЊЕ – ОСТРОШКИ МАНАСТИР 8-ми Март   11.03.22 Поаѓање во 22 чaсот со автобус, преку Албанија за Будва. 12.03.22 Пристигнување во Црна Гора во утринските часови,попатно се врви низ Бар,Петровац.,па  посета на св. Стефан-едно од најатрактивните места во Црногорското приморје, Краљичината плажа,Бечичи…Стигнување во Будва, сместување во студиа и апартмани во Будва. Попладнето прошетка во стариот дел на Будва каде можат да се видат црквите Св. Иван, Св. Марија…Слободно попладне во Будва, можност за уживање во добрата храна во рестораните покрај брегот. Ноќевање. 13.03.22 Целодневен…

Read more