СПЛИТ 8-ми Март

СПЛИТ ДУБРОВНИК – ШИБЕНИК – МАКАРСКА – ТРОГИР – КРКА – НЕУМ   10.03.2022 Поаѓање од пред агенција во 18.00 часот со туристички автобус, преку Албанија, Црна Гора за Хрватска, ноќно возење со попатни паузи. 11.03.2022 Утрото пристигнување во Ц. Гора: Св. Стефан, Будва па преку Тиват со траект се преминува Бока – которскиот залив, па Херцег Нови, се оди према Дубровник- Хрватска.Предпладне пристигнување во Сплит, разгледување на Сплит со локален водич: Диоклецијановата Палата, Катедралата на Свети Дује, плоштадот, Променадата – Рива… Сместување во хотел.Слободно попладне во центарот на Сплит. Ноќевање. 12.03.2022…

Read more

БУКУРЕШТ 8-ми Март

БУКУРЕШТ ДРАКУЛА ТУРА (Трансилванија – Романија)   10.03.22 Поаѓање за Букурешт во 17 ч со автобус преку Софија, Русе. Ноќно возење со попатни одмори. 11.03.22  Пристигнување во Букурешт во утринските  часови, кој често го нарекуваат „Мал Париз„. Разгледување на Букурешт со водич: Патријаршијата, Парламентот, Плоштадот на револуцијата, Кралската Палата, Универзитетот, Палатата на Правдата, Триумфалната Порта,архитектонскиот комплекс Куртија Веке најстариот дел од Букурешт – кој во средината на XV век го подигнал познатиот Влашки владар Влад Тепеш – Дракула. Сместување во хотел. Слободно попладне. Ноќевање.                                                                                                                              12.03.22 Појадок. Факултативен…

Read more