БУКУРЕШТ 8-ми Март

БУКУРЕШТ ДРАКУЛА ТУРА (Трансилванија – Романија)   10.03.22 Поаѓање за Букурешт во 17 ч со автобус преку Софија, Русе. Ноќно возење со попатни одмори. 11.03.22  Пристигнување во Букурешт во утринските  часови, кој често го нарекуваат „Мал Париз„. Разгледување на Букурешт со водич: Патријаршијата, Парламентот, Плоштадот на револуцијата, Кралската Палата, Универзитетот, Палатата на Правдата, Триумфалната Порта,архитектонскиот комплекс Куртија Веке најстариот дел од Букурешт – кој во средината на XV век го подигнал познатиот Влашки владар Влад Тепеш – Дракула. Сместување во хотел. Слободно попладне. Ноќевање.                                                                                                                              12.03.22 Појадок. Факултативен…

Read more