Home Blog Uncategorized СПЛИТ 8-ми Март

СПЛИТ 8-ми Март

СПЛИТ

ДУБРОВНИК – ШИБЕНИК – МАКАРСКА  ТРОГИР  КРКА – НЕУМ

 

10.03.2022 Поаѓање од пред агенција во 18.00 часот со туристички автобус, преку Албанија, Црна Гора за Хрватска, ноќно возење со попатни паузи.

11.03.2022 Утрото пристигнување во Ц. Гора: Св. Стефан, Будва па преку Тиват со траект се преминува Бока – которскиот залив, па Херцег Нови, се оди према Дубровник- Хрватска.Предпладне пристигнување во Сплит, разгледување на Сплит со локален водич: Диоклецијановата Палата, Катедралата на Свети Дује, плоштадот, Променадата – Рива… Сместување во хотел.Слободно попладне во центарот на Сплит. Ноќевање.

12.03.2022 Појадок. Целодневен факултативен излет до: Трогир каде ќе се видатКатедралата Свети Ловре, палатата Чипико, тврдината Камерленго, кулата св. Марко… Шибеник при што ќе се видат: Катедралата св. Јаков – која е под заштита на УНЕСКО а на 10 км. се најдува Националниот парк *Крка* со познатите слапови на реката Крка и нивна посета. Враќање во Сплит.Слободна вечер за посета на некој ресторан,бар… Ноќевање.

13.03.2022 Појадок.Поаѓање за Дубровник преку Гусарскиот град Омиш, па посета на Макарска – прошетка по шеталиштето-Рива и, долж Ривиерата поминувајќи покрај убави летувалишта:Башка вода, Подгора,па преку Неум(БиХ), пристигнување во Дубровник, разгледување на стариот дел на градот: Плаца, Онофриевата чешма, Орландовиот столб, Градскиот звонарник, Палатата Спонза, цр. Св. Влах, Катедралата и прошетка во стариот дел на Дубровник. Потоа се оди преку Црна Гора со попатна пауза во Будва, па преку Албанија, ноќно возење со попатни паузи.

14.03.2022 Пристигнување во Македонија во ноќните или раните утрински часови.

 

Цена: 6900 денари

 Во цената е вклучено :

– превоз со туристички автобус

– сместување во хотел со 3* на база 2 н/п

– разгледување на Сплит со локален водич

– попатни посети на Макарска и Дубровник

– организација и придружник на патувањето

 

Во цената не е вклучено :

– патничко и здравствено осигурување – без франшиза – 200 ден

– факултативен излет со локален водич: Трогир, Крка и Шибеник – 15 € + влез во Крка-10 €

– влезници за културно – историските споменици

 

 Напомена: Рок на пријавување  до 28.02.2022 година.

Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување.

Share:

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.