Home Blog Uncategorized НОВА ГОДИНА 2022 - СПЛИТ- ДУБРОВНИК-ШИБЕНИК -ТРОГИР - МАКАРСКА

НОВА ГОДИНА 2022 – СПЛИТ- ДУБРОВНИК-ШИБЕНИК -ТРОГИР – МАКАРСКА

1 ден 30.12.2021 Поаѓање  во 18.45 часот ,патот продолжува преку Албанија, Црна Гора за Хрватска, ноќно возење со попатни паузи.

31.12.2021 Преку Будва, Тиват со траект, долж Јадранската ривиера, преку Неум (БиХ) предпладне се пристигнува во Сплит, сместување во хотел. Попладнето разгледување на Сплит со локален водич: Диоклецијановата Палата, Катедралата Свети Дује, плоштадот, Променадата – Рива…. Вечерта дочек на Новата 2022 год. на плоштадот на Сплитската променада – Рива, со традиционален спектакуларен полноќен огномет, со настап на танчерски групи и  музички звезди. Ноќевање.

01.01.2022 Појадок. Целодневен факултативен излет со локален водич до: Трогир каде ќе се видатКатедралата Свети Ловре, палатата Чипико, кулата св. Марко.. Шибеник при што ќе се видат: Катедралата св. Јаков – која е под заштита на УНЕСКО, четирите средновековни бунари, а на 10 км се најдува Националниот парк *Крка* со познатите слапови на реката Крка и нивна посета. Враќање во Сплит. Слободна вечер во центарот на Сплит. Ноќевање.

02.01.2022 Појадок. Поаѓање за Македонија со попатни посети на: “Гусарскиот град” Омиш, па долж ривиерата-поминувајќи покрај многу убави туристички места, а едно од нив е  Макарска – нејзина посета при што ќе се видатКацичевиот плоштад, црквата св. Марко и прошетка по преубавото шеталиште – Рива… Потоа се оди за Дубровник каде ќе се посети  стариот град и тоа : Плаца, Онофриевата чешма, Орландовиот столб, Градскиот звонарник, Палатата Спонза, цр. Св. Влах, Катедралата… Потоа се продолжува за Македонија преку Црна Гора со попатна пауза во Будва – прошетка во стариот дел на Будва. По полноќ се продолжува за Македонија преку Албанија, ноќно возење со попатни паузи.

5 ден 03.01.2022 Пристигнување во Македонија во раните утрински часови.

ЦЕНА: 8.600, денари

Во цената се пресметани следните услуги:

– превоз со туристички автобус

– сместување во хотел 3* на база 2 ноќевања со појадок

– разглед на Сплит со локален водич

– посети на: Дубровник, Омиш, Макарска,Будва…

– организација и придружник на патувањето.

Во цената не е пресметано:

– патничко и здравствено осигурување – без франшиза – 200 ден до 65 год, 400 ден од 65 – 70г.

– целодневен излет со локален водич до:Трогир,Крка и Шибеник -20 €, плус влез во Крка-10 €

– влезници за други културно – историски споменици

Напомена: Рок на пријавување до 15.12.2021 година.

ПРОТОКОЛИ ЗА ВЛЕЗ ВО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА/ ХРВАТСКА  / МАКЕДОНИЈА

Негативен PCR или негативен Брз антиген тест, потврда / сертификат за вакцинација од Covid-19 (14 дена по примена втора доза од вакцината СИНОВАК вакцина не се признава во Хрватска ), Сертификат за прележан Covid-19 (по 1 месец од потврдената инфекција, максимум до 6 месеци од датумот на тестирање односно 45 дена за во Македонија), за деца до 12 г се ослободени од овие мерки додека старосната граница на децата во Македонија се оденсува до 18 г. возраст.

Share:

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.